15. 05. 04
posted by: Super User
Pogodaka: 4319

Nosilac stručnog socijalnog rada u Domu je socijalni radnik, koji u ostvarivanju usluga predstavlja sponu u međusobnim kontaktima sa zaposlenima u ostalim radnim jedinicama. Usluge socijalnog rada se pružaju u cilju što uspešnije pomoći korisnicima u prevladavanju kriznih situacija u starosti, posebno što uspešnije adaptacije na život u domu.

Posebna pažnja se posvećuje: pripremi za dolazak korisnika u dom; razvijanje realnog odnosa prema starosti, a kod zaposlenih korektnog odnosa prema korisnicima; podsticanje optimističkog raspoloženja, nasuprot depresivnosti; izrada prijemne procene i individualnog plana usluga za svakog korisnika; uspostavljanje konstruktivne komunikacije sa srodnicima, radi socijalne sigurnosti i psihičke stabilnosti korisnika; uključivanje korisnika u aspekte života u Domu u kojima mogu da participiraju.

15. 03. 23
posted by: Super User
Pogodaka: 10119

Već od samog početka, dom za sare MeliorVita se izdvojio i postao prepoznatljiv po pružanju visoko kvalitetnih usluga i vrhunskog smeštaja

Dom za stare MeliorVota je registrovan i poseduje dozvolu Ministarstva rada i socijalne politike.

Objekat je izrgrađen po visokim evropskim standardima. Sve prostorije su veoma komforne, moderno opremljene, prijatne za boravak, glamurozne. S pravom možemo reći, da je novi dom MeliorVita u Zemunu, najluksuzniji dom za smeštaj starih lica u Srbiji.

Objekat ima veliki broj prostorija za smeštaj korisnika, osam luksuzno opremljenih dnevnih boravaka, sopstvenu, moderno opremljenu kuhinju, koja funkcioniše po HACCAP sistemu.

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 11880

U Domu “MeliorVita” u Zemunu korisnicima obezbeđujemo smeštaj u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama, i u stacionaru.

Sve sobe su prostrane, uredne, sa dosta dnevne svetlosti, i veoma su udobne. Svaka soba je opremljena propisanim nameštajem, LCD televizorom, telefonom i sopstvenim, luksuzno opremljenim kupatilom.

Stacionar se nalazi na posebnom spratu, opremljen je i namenjen korisnicima, čije zdravstveno stanje zahteva intenzivniju medicinsku negu i lečenje.

U zavisnosti od procenjenog stepena podrške, naši korisnici se smeštaju u stambeni deo objekta ili na odeljenje pojačane nege, u stacionar.

Ustanova obezbeđuje smeštaj za: pokretne, polupokretne i nepokretne korisnike, a boravak može biti: trajan, privremen i povremen.

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 10205

Galerija slika doma za stara lica Meliorvita u Zemunu

 

Dom za stare Meliorvita - Zemun

 

Intenzivna nega u domu za stare Meliorvita - Zemun

 

Apartmani i sobe u domu za stare Meliorvita - Zemun

 

Trpezarija i kuhinja doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Sve je prilagodjeno korisnicima doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Druženje na terasi doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Biblioteka u okviru doma za stare Meliorvita - Zemun

 

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 4964

Ishrana korisnika u Domu “MeliorVita Zemun” je raznovrsna, i obezbeđuje se u skladu sa utvrđenim nutricionističkim standardima, starosnoj dobi i zdravstvenom stanju korisnika.


Korisnicima se obezbeđuju tri glavna obroka, i dve užine, a u zavisnosti od korisničke grupe ili uputstva lekara uvodi se i više obroka.


Poseban režim ishrane imaju korisnici oboleli od dijabetesa i ulkusne bolesti. Miksirani obroci se pripremaju za korisnike koji imaju problem sa žvakanjem i gutanjem hrane.


Ishrana se obezbeđuje prema nedeljnom jelovniku. Obroci se serviraju u trpezarijama i sobama korisnika, u zavisnosti od želja i mogućnosti korisnika.


Dom za stare u Beogradu