15. 05. 04
posted by: Super User
Pogodaka: 8290

Dom za stare „MeliorVita“ Zemun je nastao na temeljima naše desetogodišnje tradicije i dobre prakse kao ustanova socijalne zaštite (dom za stare), u oblasti smeštaja starijih i odraslih lica.

Dom za stare MeliorVita - Zemun se nalazi u mirnom i veoma lepom delu Zemuna, u blizini dva autoputa i dobro je povezan gradskim saobraćajnicama. Dom za stare je Smešten je između dve ključne zemunske ulice, Cara Dušana i Ugrinovačke, kojima prolaze brojne linije gradskog prevoza, što omogućava dobru saobraćajnu komunikaciju sa svim delovima grada, i sa aerodromom Nikola Tesla.

Dom za stare “MeliorVita” u Zemunu je izgrađen i opremljen po najvišim evropskim standardima, za potrebe smeštaja starijih lica, kojima je potreban institucionalni oblik zbrinjavanja. MeliorVita Zemun kao dom za satreposeduje prostrano i veoma lepo uređeno dvorište sa dosta zelenila, mali voćnjak i opremu za sedenje. U neposrednoj blizini doma za stare se nalazi i gradski park. Ovakav ambijent u znatnoj meri doprinosi, da se naši korisnici osećaju prijatno dok borave u domu za satre.

Dom za stare poseduje 40 soba različitih struktura za smeštaj korisnika, šest prostorija za dnevni boravak, moderno opremljenu kuhinju, koja funkcioniše po HACCAP standardu, vešernicu, garderobu za zaposlene, ambulantu, prostoriju za socijalnog radnika. Dom za stare poseduje i salu za radnu i fizikalnu terapiju, frizerski salon, ugrađena dva bešumna lifta. Sav prostor unutar doma za stare je bez pragova. Dom za stare MeliorVita poseduje podno i zidno grejanje i rashlađivanje, preko sistema toplotnih pumpi.

Sve prostorije u domu za stare su veoma komforne, luksuzno opremljene i prijatne za boravak. 

S pravom možemo reći, da je Dom za stare “MeliorVita” u Zemunu, jedan od najluksuznijih domova za smeštaj starijih i odraslih lica u Srbiji.

15. 03. 23
posted by: Super User
Pogodaka: 16331

Već od samog početka, dom za sare MeliorVita se izdvojio i postao prepoznatljiv po pružanju visoko kvalitetnih usluga i vrhunskog smeštaja

Dom za stare MeliorVota je registrovan i poseduje dozvolu Ministarstva rada i socijalne politike.

Objekat je izrgrađen po visokim evropskim standardima. Sve prostorije su veoma komforne, moderno opremljene, prijatne za boravak, glamurozne. S pravom možemo reći, da je novi dom MeliorVita u Zemunu, najluksuzniji dom za smeštaj starih lica u Srbiji.

Objekat ima veliki broj prostorija za smeštaj korisnika, osam luksuzno opremljenih dnevnih boravaka, sopstvenu, moderno opremljenu kuhinju, koja funkcioniše po HACCAP sistemu.

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 19935

U Domu “MeliorVita” u Zemunu korisnicima obezbeđujemo smeštaj u apartmanima, jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama, i u stacionaru.

Sve sobe su prostrane, uredne, sa dosta dnevne svetlosti, i veoma su udobne. Svaka soba je opremljena propisanim nameštajem, LCD televizorom, telefonom i sopstvenim, luksuzno opremljenim kupatilom.

Stacionar se nalazi na posebnom spratu, opremljen je i namenjen korisnicima, čije zdravstveno stanje zahteva intenzivniju medicinsku negu i lečenje.

U zavisnosti od procenjenog stepena podrške, naši korisnici se smeštaju u stambeni deo objekta ili na odeljenje pojačane nege, u stacionar.

Ustanova obezbeđuje smeštaj za: pokretne, polupokretne i nepokretne korisnike, a boravak može biti: trajan, privremen i povremen.

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 16848

Galerija slika doma za stara lica Meliorvita u Zemunu

 

Dom za stare Meliorvita - Zemun

 

Intenzivna nega u domu za stare Meliorvita - Zemun

 

Apartmani i sobe u domu za stare Meliorvita - Zemun

 

Trpezarija i kuhinja doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Sve je prilagodjeno korisnicima doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Druženje na terasi doma za stare Meliorvita - Zemun

 

Biblioteka u okviru doma za stare Meliorvita - Zemun

 

 

15. 03. 20
posted by: Super User
Pogodaka: 9010

Ishrana korisnika u Domu “MeliorVita Zemun” je raznovrsna, i obezbeđuje se u skladu sa utvrđenim nutricionističkim standardima, starosnoj dobi i zdravstvenom stanju korisnika.


Korisnicima se obezbeđuju tri glavna obroka, i dve užine, a u zavisnosti od korisničke grupe ili uputstva lekara uvodi se i više obroka.


Poseban režim ishrane imaju korisnici oboleli od dijabetesa i ulkusne bolesti. Miksirani obroci se pripremaju za korisnike koji imaju problem sa žvakanjem i gutanjem hrane.


Ishrana se obezbeđuje prema nedeljnom jelovniku. Obroci se serviraju u trpezarijama i sobama korisnika, u zavisnosti od želja i mogućnosti korisnika.


Dom za stare u Beogradu