Kulturno-zabavne aktivnosti

Kulturno-zabavne aktivnosti u Ustanovi podstiču izgradnju i održavanje pozitivnih odnosa među korisnicima. Program obuhvata: sviranje muzičkih instrumenata, pevanje narodnih i zabavnih pesama, ples, igranje kola, slušanje muzike. Svrha ovakvih aktivnosti jeste, podizanje pozitivne atmosfere u grupi korisnika. Korisnici međusobno komuniciraju, čitaju poeziju, rešavaju zagonetke.

Organizuju se posete učenika i nastavnika osnovnih škola, sa kreativnim programom. Priređuju se i susreti sa umetnicima, ličnostima iz javnog i kulturnog života.

Kroz program kulturno-zabavne aktivnosti u Domu “MeliorVita” u Zemunu organizuje se proslava rođendana za svakog korisnika, proslava Nove Godine, verskih praznika: Božić, Uskrs i krsna Slava za korisnike koji to žele. Obeležavaju se i značajni istorijski datumi.

Za korisnike se redovno organizuju izleti, obilasci spomenika kulture, grupni izlasci u prirodu, obilazak i boravak u poznatim beogradskim izletištima. Organizuju se i odlasci u pozorište, na koncerte u operu.