Smeštaj

Dokumentacija potrebna za prijem korisnika na smeštaj:

Lična karta
Zdravstvena knjižica
Lična karta najbližeg srodnika
Uverenje o zdravstvenom stanju od izabranog lekara ili postojeću Medicinsku dokumentaciju. Poželjan je izveštaj lekara psihijatra.
Rešenje o privremenom starateljstvu, ukoliko se radi o osobi oboleloj od demencije

Navedenu dokumentaciju potrebno je kopirati i dostaviti po dve kopije od svakog dokumenta. Originalna dokumenta se daju na uvid prilikom prijema i odmah se vraćaju.

Smeštaj u domu može biti trajnog i privremenog karaktera. Na dan prijema u dom potpisujemo Ugovor o smeštaju i uslugama koji nije vremenski ograničen, već je ugovorom definisan otkazni rok.

Dom raspolaže sa 40 soba koje su podeljene na sledeće  smeštajne jedinice:

– stambeni deo doma,
– polustacionar,
– stacionar.

Stambeni deo doma

STAMBENI DEO DOMA se nalazi u prizemlju i na prvom spratu doma gde su sobe po strukturi jednokrevetne i dvokrevetne. Tu se nalazi i trpezarija, te biblioteka i dnevni boravak sa televizorom, gde korisnici mogu da se druže, čitaju, primaju posete i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme. Sve sobe su ovde vrlo udobne, imaju sopstveno kupatilo, a neke od njih koje su veće imaju i terasu sa garniturom za sedenje. Sobe su prostrane, sa mnogo dnevne setlosti, uredne, opremljene sa modernim nameštajem i TVom (kablovska tv – sa velikom brojem domaćih i stranih kanala) i sopstvenim fiksnim telefonom. Ovakav luksuzno opremljen i funkcionalan ambijent doprinosi da se naši korisnici prijatno osećaju i da su zadovoljni.

Stacionar i polustacionar

STACIONAR I POLUSTACIONAR  su posebna odeljenja, nalaze se na drugom i trećem spratu. Posebno su opremljeni i namenjeni korisnicima čije zdravstveno stanje zahteva veći stepen medicinske nege i lečenje, jer  nisu u stanju da samostalno brinu o sebi i svojim potrebama, već im je potrebna stručna pomoć medicinskog osoblja u domu. U ovom delu korisnicima je obezbeđen smeštaj u: jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama sa modernim medicinskim krevetima i dušecima. Medicinski  kreveti  imaju mogućnost podizanja uzglavlja, podešavanja položaja nogu, a postoje i rukohvati, te ogradice koje se podižu po potrebi.

Sobe su svetle, uredne, moderno i funkcionalno opremljene. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, nameski projektovano tako da ga mogu koristi i nepokretna lica. Vrlo je značajno da se na ovim odelejnjima nalazi i ambulanta koja je moderno opremljena, te se u svakom trenutku korisnicima može pružiti neophodna  pomoć. Stacionar i polustacionar takođe imaju sopstvenu trpezariju i dnevni boravak.

Naša galerija

Korisnici se smeštaju u skladu sa svojim psiho-fizičkim sposobnostima i zdravstvenim stanjem. Sobe su raspoređene na četiri nivoa – prizemlje i tri sprata. Imamo jednokrevetne sobe (apartmane), dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe.

Posedujemo moderni, bešumni lift koji svima omogućava nesmetano kretanje unutar ustanove.