Smeštaj

U Domu „MeliorVita“ u Zemunu obezbeđujemo smeštaj  za korisnike koji su:  pokretna, polupokretna, nepokretna lica, lica kojima je potrebno palijativno zbrinjavnaje, kao i lica obolela od demencije.

Smeštaj u domu može biti trajnog i privremenog karaktera. Na dan prijema u dom potpisujemo Ugovor o smeštaju i uslugama koji nije vremenski ograničen, već je ugovorom  definisan otkazni rok.

40 soba na raspolaganju

Korisnicima u domu obezbeđujemo smeštaj u stambenom delu doma, stacionaru i polustacionaru,  u skladu sa njihovim psiho-fizičkim sposobnostima i zdravstvenim stanjem.

Dom raspolaže sa 40 soba koje su raspoređene na četiri nivoa, prizemlje i tri sprata.

Posedujemo moderni, bešumni lift koji svima omogućava nesmetano kretanje unutar ustanove.

Stambeni deo doma

Stambeni deo doma se nalazi u prizemlju i na prvom spratu doma gde su sobe po strukturi jednokrevetne i dvokrevetne. Tu se nalazi i trpezarija, te biblioteka i dnevni boravak  sa televizorom, gde korisnici mogu da se druže, čitaju, primaju posete i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme.

Sve sobe su ovde vrlo udobne, imaju sopstveno kupatilo, a neke od njih koje su veće imaju i terasu sa garniturom za sedenje. Sobe su prostrane, sa mnogo dnevne setlosti, uredne,  opremljene sa modernim nameštajem i  LCD-TVom (kablovska tv-sa velikom brojem domaćih i stranih kanala) i  sopstvenim fiksnim telefonom. Ovakav luksuzno opremljen i funkcionalan ambijent doprinosi da se  naši korisnici prijatno osećaju i da su zadovoljni.

Stacionar i polustacionar

Stacionar i polustacionar  su posebna odeljenja, nalaze se na drugom i trećem spratu. Posebno su opremljeni i namenjeni korisnicima čije zdravstveno stanje zahteva  veći stepen  medicinske nege i lečenje jer  nisu u stanju da samostalno brinu o sebi i svojim potrebama, već im je potrebna stručna pomoć medicinskog osoblja u domu. U ovom „bolničkom“ ambijentu korisnicima je obezbeđen smeštaj u: jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama sa modernim medicinskim krevetima i dušecima / drveni –električni kreveti/. Medicinski  kreveti  imaju mogućnost podizanja uzglavlja, podešavanja položaja nogu, a postoje i rukohvati, te ogradice koje se podižu po potrebi. 

Sobe su svetle, uredne, moderno i funkcionalno opremljene Sve  sobe ima sopstveno kupatilo, nameski projektovano tako da ga mogu koristi i nepokretna lica. Vrlo je značajno da se na ovom odelenju nalazi i ambulanta koja je moderno opremljana te se u svakom trenutku korisnicima može pružiti neophodna  pomoć. Takođe, i ovo odelenje ima sopstvenu trpezariju i dnevni boravak.

Dom prilagođen svačijim potrebama

Dom poseduje potpuno opremljene salu za radnu i fizikalnu terapiju i frizerski salon.

Moderno opremljena kuhinja koja  funkcioniše po HACCAP standardu, vešernica, prostorija za rad socijalnog radnika, kancelarija, garderoba kao i prostorija za odmor  zaposlenih su odgovarajući radni prostor  koji omogućavaju nesmetani rad i funkcionisanje ustanove.

Sav prostor unutar doma je bez arhitektonskih barijera, bez pragova. Posedujemo savremeno podno i zidno grejanje i rashlađivanje preko sistema toplotnih pumpi.

Usluge našim korisnicima pružamo 24 sata dnevno, tokom cele godine.

Sve prostorije u domu za stare su veoma komforne, luksuzno opremeljene i prijatne za boravak.

S pravom možemo reći da je Dom za stare “MeliorVita” u Zemunu jedan od najluksuznijih domova za smeštaj odraslih i starijih lica u Srbiji.

Naša galerija

INTENZIVNA NEGA U DOMU ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

APARTMANI I SOBE U DOMU ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

TRPEZARIJA I KUHINJA DOMA ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

SVE JE PRILAGODJENO KORISNICIMA DOMA ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

DRUŽENJE NA TERASI DOMA ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

BIBLIOTEKA U OKVIRU DOMA ZA STARE MELIORVITA - ZEMUN

Potrebna dokumentacija za prijem u dom "MeliorVita"

Ličnu kartu
Zdravstvenu knjižicu
Ličnu kartu najbližeg srodnika
Uverenje o zdravstvenom stanju od izabranog lekara Ili postojeću medicinsku dokumentaciju. Poželjan je izveštaj lekara psihijatra.
Rešenje o privremenom starateljstvu, ukoliko se radi o osobi oboleloj od demencije

Navedenu dokumentaciju potrebno je kopirati i dostaviti po dve kopije od svakog dokumenta. Originalna dokumenta se daju na uvid i vraćaju se.

Koje sve pogodnosti možete da očekujete