O nama

Dom za stare Zemun, odnosno ustanova socijalne zaštite Dom za odrasla i starija lica „MeliorVita“ u Zemunu osnovana je krajem 2012.god. 2016.god. ustanova je dobila licencu za rad od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nastali smo na temeljima iskustva i dobre prakse naše „starije sestre“ doma „MeliorVita“ u Jakovu.

Našim korisnicima u prijatnom ambijentu u domu za stare Zemun obezbeđujemo sigurnost i kvalitetne usluge. Usluge za zadovoljenje njihovih aktuelnih potreba, kao i mogućnosti za aktivan život u starosti. A sve u skladu sa njihovim interesovanjima, željama i individualnim sposobnostima.

Naš Dom se nalazi na teritoriji opštine Zemun, u mirnom kraju, u blizini dva autoputa i glavnih gradskih saobraćajnica. Lokacija objekta omogućava dobru saobraćajnu komunikaciju sa svim delovima grada i sa beogradskim aerodromom.

Sam objekat je izgrađen i opremljen po visokim evropskim standardima. Poseduje terase, pristupačnu zelenu površinu, baštu. Posebno se ističe i voćnjak te se naši korisnici u ovakvom ambijentu osećaju vrlo prijatno što doprinosi njihovom kvalitetnijem životu.

Dom za stare Zemun “MeliorVita” poseduje: 40 soba različitih struktura za smeštaj 82 korisnika. Poseduje šest prostorija za dnevni boravak, ambulantu, prostoriju za socijalnog radnika, kancelariju, moderno opremljenu kuhinju, koja funkcioniše po HACCAP standardu, vešernicu, garderobu i prostoriju za odmor zaposlenih.

Posedujemo lift, salu za radnu i fizikalnu terapiju kao i frizerski salon.

Savremeni sistem podnog i zidnog grejanja i rashlađivanja preko sistema  toplotnih pumpi omogućava da je temperatura u objektu prilagođena potrebama stanara, bez obzira na godišnje doba.

Sve prostorije u domu za stare su bez pragova, veoma komforne, luksuzno opremljene i prijatne za boravak. U neposrednoj blizini doma se nalazi i gradski park.

 

Dom za stare Zemun – MeliorVita

Naš objekat je pristupačan i prilagođen potrebama starijih, nemoćnih, teže pokretnih i nepokretnih, odnosno potrebama osoba sa invaliditetom.

Korisnici doma su: pokretna, polupokretna i nepokretna lica, teško obeleli kojima je potrebna palijativna nega, kao i lica obolela od demencije.

U Domu za stare „MeliorVita“ korisnicima obezbeđujemo smeštaj u komfornom i prijatnom ambijentu. Stručno osoblje profesionalnom brigom obezbeđuje sigurnost i poštovanje  dostojanstva svakog korisnika.

S pravom možemo reći, da je Dom za stare “MeliorVita” u Zemunu, jedan od najluksuznijih domova za smeštaj starijih i odraslih lica u Srbiji.

Zato kad tragate za rešenjem problema prihvatite ruku prijatelja iz doma “MeliorVita” jer mi možemo, želimo i znamo kako da Vam pomognemo!!!

Ustanova je otpočela sa radom 2012. godine kada je dobila dozvolu za rad od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja po tada važećim propisima.

Uvođenjem licenciranja u sistem socijalne zaštite među prvima smo ispunili sve zakonom propisane uslove, funkcionalne i strukturalne standarde i na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti i Pravilnika o licenciranju organizacija socijalne zaštite od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 16.09.2016. god dobili smo trajnu LICENCU za rad broj 0190 na maksimalno moguć rok od 6 godina, što je početkom licenciranja bilo prava retkost.

Licenca za rad će biti obnovljena 2022.godine.