Zašto nas odabrati

Kada  tragate za rešenjem problema i birate ustanovu za vaše najdraže, bilo da se radi o privremenom ili trajnom smeštaju, tu smo mi da Vam pomognemo. Prihvatite ruku prijatelja, mi možemo i želimo da Vam pomognemo.

Naši resursi sa kojima raspolažemo, (smeštajni kapaciteti i ljudski resursi), kao i dugogodišnja praksa i liderstvo u ovoj delatnosti su garancija da ćete upravo kod nas dobiti to što tražite – NAJBOLJE ZA VAŠE NAJDRAŽE!

NAŠIH 10 RAZLOGA

Koje su naše prednosti?

Dobra lokacija i povezanost sa gradom, blizina gradskog saobraćaja, a pri tome se nalazimo u mirnom kraju.

Pristup zelenoj površini u okviru doma. Posedujemo prelepu terasu, baštu, dvorište gde naši stanari uživaju na suncu i svežem vazduhu. Mogu da prošetaju, druže se, čitaju, piju kafu, primaju posete, odnosno kvalitetno provode vreme. Upravo onako kako njima odgovara i kako sami žele.

U domu nema arhitektonskih barijera, jer je projektovan i izgrađen po najvišim evropskim standardima. U skladu sa tim je korisnicima omogućeno nesmetano kretanje i korišćenje kompletnog prostora. Posedujemo lift, sobe su bez pragova, širina vrata je odgovarajuća, postoje rukohvati, podovi koji se ne kližu, dobra osvetljenost prostora.

Blizina gradskog parka jer se nedaleko od doma, svega 50-tak metara udaljenosti nalazi gradski park. Naši stanari  mogu slobodno da prošetaju kada žele, što svakako doprinosi osećaju slobode i ličnog zadovoljstva. Takođe, i naše teško pokretne i nepokretne stanare često odvodima do parka, što oni uvek sa radošću prihvataju.

S obzirom da smo ustanova otvorenog tipa našim korisnicima je omogućeno  da izlaze iz doma kada to požele, uz prethodnu najavu, bilo da idu da prošetaju, u posetu ili na vikend u porodicu, u pozorište, na odmor ili u banju.

Mogućnost premeštaja na drugo odelenje u istoj zgradi, pod istim krovom. S obzirom da u domu imamo tri tipa smeštaja (stambeni, stacionarni i polustacionarni deo) kada dođe do promene u zdravstvenom stanju i funkcionisanju korisnika, u dogovoru sa korisnikom i srodnicima vršimo premeštaj na drugo odelenje u domu. Tamo gde će se naš korisnik lepše i prijatnije osećati.  A takodje će biti zbrinut u skladu sa aktuelnim potrebama na najbolji mogući način. 

Najčešće se vrši premeštaj korisnika iz stacionara ili polustacionara  u stambeni deo doma. Onda kada se njihovo zdravstveno stanje poboljša. Isto tako, u slučaju pogoršanja stanja za korisnika u stambenom delu, moguć je premeštaj u stacionar ili polustacionar uz prethodne preduzete, odnosno iscrpljene  sve mogućnosti u stambenom delu.

Ovakav pristup našim korisnicima i njihovim srodnicima uliva ogroman osećaj sigurnosti, jer uvek pronalazimo najbolja rešenja kako bi naš korisnik bio zadovoljan i humano zbrinut.

Bogat društveni život i radno–okupacione aktivnosti, najkvalitetnija medicinska nega i fizikalna rehabilitacija, kao i odgovarajući broj zaposlenog medicinskog osoblja su najčešći razlozi zbog kojih u našu ustanovu prelaze korisnici iz drugih domova, što oni sami ističu po dolasku kod nas.

Mogućnost posete korisnicima četiri puta nedeljno u prepodnevnim i popodnevnim časovima, što odgovara korisnicima i njihovim srodnicima i prijateljima koji ih posećuju u domu.

Dugogodišnje iskustvo u brizi o našim starim i teško obolelim sugrađanima, profesionalan i human odnos, empatija, strpljivost i saradljivost su samo neke odlike koje nas izdvajaju kao jedinstvenu ustanovu  sa čime smo izuzetno ponosni.